Stabiliteit

Wat is een stabiliteitsstudie?

Bouwplannen of renovatieplannen? Misschien staat u er niet direct bij stil, maar een stabiliteitsstudie van uw bouwproject is een noodzakelijk iets om later niet voor verrassingen te staan. Maar hoe gaat zo'n stabiliteitsstudie in zijn werk?

Bij een stabiliteitsstudie onderzoekt de ingenieur welke maatregelen men moet nemen om de stabiliteit van de woning te garanderen. De funderingen zijn hierbij belangrijk, maar het gaat hier ook over bijvoorbeeld steunbalken als ondersteuning van bepaalde muren. Alles wat dus te maken heeft met de draagstructuur van uw woning.

Een stabiliteitsstudie is belangrijk voor uw bouwproject. Enkel via de studie kan men de juiste dikte en diepte bepalen van funderingen, steunbalken, wapening enzovoort.

Tijdens de studie berekent de stabiliteitsingenieur of het ontwerp van de architect technisch haalbaar is. De plannen van de architect zijn dus steeds het vertrekpunt voor het studiewerk.

Pragmatische aanpak en moderne tools

Bij BDA Engineering bent u bovendien gerust van een pragmatische aanpak. Ons team gebruikt ook moderne tools om de berekeningen op te maken. Hierbij brengen we via 3D-modellen de bouwprojecten in kaart zodat we een goed beeld krijgen van de lastendaling. Wij doen studies voor staal, hout en betonstructuren

Daarnaast bieden onze ingenieurs door een jarenlange ervaring in verschillende sectoren ook een nieuwe blik op het project zodat ze samen met de architect tot innovatieve oplossingen komen. Het bouwadvies van onze ervaren stabiliteitsingenieurs is een welkom klankbord voor heel wat architecten. Op deze manier zijn ook uitdagende ontwerpen haalbaar.

Gegarandeerd een kwaliteitsvolle studie

Door deze samenwerking en door de kwaliteitsvolle studie bent u bij BDA Engineering zeker dat u zorgeloos kunt starten aan uw bouwproject. Want een stabiliteitsstudie van uw woning is een noodzakelijk feit om onnodige risico’s te vermijden.

Vraag gerust vrijblijvend prijs aan. Bezorg onmiddellijk de bouwplannen en onze ingenieurs kunnen u een correcte offerte voorschotelen. Bespreekt u graag uw bouwproject, dan geven wij u van harte kwaliteitsvol advies.

Onze expertises